Acumulació de material sanitari als domicilis

Анонимные знакомства в течение телеграм

Antoniasloge | 2024-04-19

Анкеты девчат равно парней он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

Hallo i write about price for reseller

RobertBrigh | 2024-04-18

Hola, quería saber tu precio..

Анонимные блат в телеграм

Antoniasloge | 2024-04-18

Анкеты женщин и молодых людей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

Hi, i write about your prices

RobertBrigh | 2024-04-16

Hi, I wanted to know your price.

Aloha wrote about your price

RobertBrigh | 2024-04-14

Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.

Hello, i am wrote about price for reseller

RobertBrigh | 2024-04-11

Hola, volia saber el seu preu.

Hello, i write about your price for reseller

RobertBrigh | 2024-04-10

Hi, I wanted to know your price.

The Best Kitesurfing Spot in Algarve

Kitesurf Lagos | 2024-04-09

Located in the beautiful coastal town of Lagos, Portugal, Algarve Kite Center is renowned as the best kitesurfing spot in the Algarve region. With its ideal wind conditions, stunning beaches, and clear blue waters, this spot offers the perfect setting for an exhilarating kitesurfing adventure.

Whether you're a beginner or an experienced kitesurfer, Algarve Kite Center has something to offer for everyone. The spot is suitable for all skill levels, making it a popular choice among kitesurfing enthusiasts from around the world.

Immerse yourself in the breathtaking natural beauty of the Algarve while enjoying the thrill of kitesurfing at this top-notch spot. Prepare to be amazed by the incredible views and adrenaline-pumping rides that await you at Algarve Kite Center.

Hallo i am writing about price

RobertBrigh | 2024-04-03

Здравейте, исках да знам цената ви.

interesting post

FrbetWax | 2024-04-02

don't think anything

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Comentari nou

POCS no gràcies, tornem els VANOS

Informació local

Assemblea d'indignats de Llinars | 2011-07-19

Som un grup local d'indignats que estem intentant realitzar una acció informativa sobre els retalls a sanitat. Volien informació concreta sobre com afectaran les retallades a nivell local (CAP i hospital de granollers i Sant Celoni) Volien fer un tríptic informatiu. La nostra adreça es indignatllinars@gmail.com
Gràcies

Comentari nou

Digues què està passant al teu equip

Re:mobilitzacions doncs la primària existeix

marta moya | 2011-05-03

perdó volia respondre no crear un fil nou...

hola

En el CAP Besòs nos concentramos los miercoles de 14-15h con algunos pacientes y miembros de las asociaciones de vecinos y salimos por el barrio a repartir octavillas y gritar un poco.Tambien estamos recogiendo firmas junto con las asociaciones y algunos particulares. Estas firmas se estan recogiendo tambien en hospitales y otros lugares de barcelona.

Me parece muy bien coordinar acciones, pero creo que estaría bien hacer algo los miercoles. Es el dia en que los hospitales se manifiestan cada semana y tambien algunos centros de primaria como el Besòs. Las movilizaciones tambien se han realizado fuera de Barcelona en distintos lugares de Cataluña.

Comentaros que existe una plataforma que funciona por internet que se llama INDIGNADOS donde se intenta coordinar un poco las movilizaciones y donde se cuelgan y hacen publicas las distintas convocatorias que se van sucediendo, que son muchas.

Tambien hay un blog: indignadoseindignadas.blogspot.com donde salen las convocatorias y una pagina de facebook donde se pueden encontrar los patrones de firmas.

Tambien alguna gente de primaria estamos moviendo la plataforma Rebels amb bata por facebook donde se pueden seguir tambien.

Hay que animarse que esto es muy gordo!!!!

Re:mobilitzacions doncs la primària existeix

Nelia | 2011-05-04

Muchas buenas iniciativas, pero seguimos siendo pocos. Todos conocemos gente de otros sitios vinculados a la sanidad y todos somos usuarios de la sanidad. Tenemos que hacer mas ruido y convocar a mas personas sanitarias y no, y hacerles sentir la necesidad de defensar los que es de todos! Anims i a per totes. Si triguem en despertar pot-ser massa tard!!

que està passant al meu equip

xavier gonzález | 2011-04-30

Ens han dit que no hi hauran diners per a suplents i que ens haurem d'organitzar com proposem els professionals per a cobrir-nos vacances, baixes curtes, dies de lleure..., però amb la premisa que haurem de treballar les 36 hores/setmana del nostre contracte-marc enlloc de les 30 - el que les fan - d'ara... S'ens proposa centralitzar els dissabtes en el CAP II com a mesura d'eficiència...
De moment no ho volem.....

Re:que està passant al meu equip

mª Jose Fdez de Sanmamed | 2011-04-30

AHHH bueno!! Si lo que os proponen es que se cumplkan las horas de vuestro contrato ni tan mal. Somos much@s l@s que esto lo hacemos de siempre. Cumplir lo que tenemos firmado, es decir cumplir los contratos a mi me parece correcto.

Re:Re:que està passant al meu equip

Rafa | 2011-05-02

Esta bien eso de cumplir los horarios, pero al loro, 2/3 de ese horario debe ser asistencial, y yo por lo menos en mi CAP es imposible de hacer, osea que al final me deberian horas. Al loro con lo del cumplimiento de los horarios, porque hasta que no me pongan un sistema efectivo de control de horarios, a mi nadie me puede decir que no cumplo los horarios, y mas si cumplo los objetivos.

Cumplimiento horario

Trini | 2011-05-02

Por qué es imposible hacer 2/3 asistenciales?. Como calculas para afirmar que te deberían horas? Y cuando hablas de objetivos, a cuales te referes?

Compliment horari

Manel Ferran | 2011-05-03

Donat que tots tenim un contracte de 36 hores setmanals el compliment horari crec que no és discutible. 2/3 de 36 hores son 24 hores setmanals de consulta i 12 hores setmanals per sessions, revisió d'histories, informes, interconsultes amb especialistes, coordinació amb infermeria, treball social, etc.
Complir l'horari contractat és una cosa i assolir els objectius un altre totalment independent.

Re:que està passant al meu equip

Mariola | 2011-05-02

Al nostre equip s'està acomiadant a gent que porta amb nosaltres 3 i 4 anys, són persones amb contractes eventuals i que sembla ser que com no tenen les primeres posicions en la borsa de Treball de l'ICS van al carrer. Són professionals molt vàlids i amb experiencia en E-cap, en el barri, en els programes de l'ABS, en els usuaris, etc Ara cal tornar a ensenyar als que venen nous ......gent que potser mai han treballat a AP i que no han utilitzat mai E-cap. No tenim suficient presió amb saber que no cubriran vacances, baixes, etc etc ?que a sobre ens dificulten més la nostre feina diària imposant el personal. Aclarir que no tincs res en contra de que existeixi una borsa de Treball i que tothom té dret a accedir al món laboral però amb uns mínims criteris, per qué és puntua més un Master que 3 anys d'experiencia en AP?, (quina sort tenen els que poden pagar-se els masters...). I si ja tenim el personal que està fent aquestes eventualitats no és una bestiessa que quan arribes a la feina un mati et diguin que te'n vagis a casa per que ve a fer el teu contracte una persona de la Bossa que envien des de la SAP?, això és ètic?, és moral?, això és una part del que està passant al meu equip.

<< 1 | 2

Comentari nou

Digues quines mesures esteu portant a terme

mobilitzacions doncs la primària existeix

70 professionals d'Atenció Primària pública | 2011-05-02

Som un grup de professionals de l’atenció primària de salut que volem manifestar el nostre malestar per la situació actual resultant de la retallada pressupostària.

La nostra proposta es coordinar una acció conjunta de tota la atenció primària de Catalunya, per fer palesa de les nostres reivindicacions, que consistiria en sortir a les portes dels centres de salut o a llocs públics que es considerin adients, els dimarts i els dijous de 14 a 14:30h, a informar a les poblacions.
El missatge a donar seria el manifest signat per diferents entitats i penjat a FOCAP

Re:mobilitzacions doncs la primària existeix

Albert Planes | 2011-05-02

Seria genial generalitzar-ho. Qui s'hi anima...?

Comentari nou

La meva proposta per millorar l'eficiència

No s'ha de retallar res

Sara ortiz | 2011-04-30

Es ben conegut, (sino, només s'ha de llegir qualsevol dels múltiples articles o llibres del Sr. Vicens Navarro) que a Catalunya es dedica un percentatge dels ingresos menor que el dedicat a la resta d'España, i molt menor del que es dedica als paisos del nostre nivell, els de la UE 15, a la sanitat i als serveis socials.
Per tant amb aixó que anomenen crisi o sense, a nosaltres ens cal exigir que aquest percentatge augmenti, no assumir que hi ha pocs calers quan s'estàn reduint els impostos alos mes rics. Aixó en una de les comunitats d'Europa on menor càrrega impositiva tenen les grans fortunes. Volen liquidar la sanitat pública amb l'excusa de la crisi.

i si sóm una mica crítics?

xavier gonzález | 2011-04-30

Si assumim que s'ha de ser més eficient... perquè no comencem per acomplir l'horari de tot la gent que treballa a l'ICS? i perquè no miren si metges i enfermeres de 15hores/setmana són realment vàlids en el Sistema actual, cobren més per treballar -i malament sovint - només 15 hores - si es que les fan - a la setmana!!
I les SAP's, en són necessaries tantes? potser un servei territorial i donar autèntica autogestió als EAP's.
I fa falta una enfermera amb cada metge? algunes fan 6 visites de mitjana al dia??
Potser hauriem de començar a mirar-nos les vergonyes ....
I els metges i les seves prescripcions millionaries amb la financiació després per a congressos, recerca etc... per part de l'indústria farmacèutica???
Ho sento, però algú ho havia de dir

Re:i si sóm una mica crítics?

Montse / Infermera | 2011-05-01

Benvolgut Xavier,
Desconec a on treballes i si formes part del col•lectiu sanitari.
Donar informació inconcreta sobre un fet, generalitzada, no confirmada, i alhora fer-ne difusió, donem pas a generar rumors i aquests no ens beneficien en res, tot al contrari, ens fan mal.

Re:i si sóm una mica crítics?

Trini DUI | 2011-05-02

Molt bé ser crítics. No ens hauríem d´oblidar de ser-ho sempre, no només en temps de crisi. Ara bé la crítica no es pot generalitzar tant que faci que al menys jo, no pugui reconeixer ben bé de que s´està parlant. Estic d´acord amb la resposta de la Montse. Algú en aquest foro deia que no està d´acord en l´acompliment horari?
Com és que les crítiques es fonamenten básicament vers als professionals que majoritariament aguantem el sistema?. Les infermeres del teu centre fan 6 visites diaries? i res més?. Qué és de la gestió de la demanda aguda? I de la atdom? i de tota la comunitària i de totes les técniques que s´originen en un EAP?. Tu a on treballes? I si pots treballar sol, molt millor. Deixa anar la infermera que no et cal. Siguem respectuosos amb els de 15 h, que a fi de comptes, tenen sentencia judicial, cada vegada són menys i els queda menys, i no són el problema. Pel que fa als SAP, jo trobaré a faltar el suport tant de primera línea, ben segur, encara que no se.ns ha impedit mai fer la millor autogestió que es pot fer. del que no puc opinar gaire és del tema de la industria farmacéutica perque no he partcipat mai d´aquest assumpte. M´agraden els foros on tothom pot dir la seva i sóc una defensora absoluta de la llibertat d´expressió, que respecto. Aixó no vols dir que estigui conforme llegint opinions que fan crítica superficial i no aporten res.

Re:i si sóm una mica crítics?

Antonio López | 2011-10-11

Gràcies per les teves crítiques pero si vens uns dies al meu CAP i et poses al meu costat podrem compartir que les teves aseveracions estan fora de tó i les hauries de matisar una mica més, fins i tot posar-les en remull.Podràs cuantificar amb tot detall el meu consum farmaceútic espero que la teva honestita arrivi per a demanar disculpes

retallades

trinitat | 2011-04-11

les politiques d'estalvi d'un país cal que s'enfoquin en un altra direccio que no atenti als drets bàsics de les persones,com són la salut i l'educació,això suposa un greu retrocés de tot allò pel que s'ha estat lluitant durant molts anys (molts formen part ara del govern). Sens dubte,hi han d'altres àmbits on l'estalvi no repercutiria en les persones,a tall d'exemple:sous vitalicis d'ex alts carrecs, escortes,viatges,defensa...

Retallades del 12 %

M. Familia | 2011-04-06

En la seva roda de premsa desl 100 deis el President mas ha dit que e scomprometia a no retallar més del 10 % del pressupost. A l'AP de l'ICS la instrucció que s'está donant és retallar un 12 %. Aixó només pot significar que a nosaltres ens toca més.
INDIGNEU-VOS... i a més MOBILITZEU-VOS....

diari Público

Ramon Morera | 2011-04-05

Al diari el Publico ens van demanar a 4 associacions, i entre elles el FoCAP, què en pensàvem de la resposta que calia donar en polítiques de salut a Catalunya, enfront la crisis. Avui ha sortit publicat.

en temps de crisis, tots a veure pacients!

Roser Marquet | 2011-04-01

El temps de l'eficiència ha arribat. Veiem, doncs, on és el lloc més productiu de l'organització, el que fa realitat la raó de la seva existència: els EAPs.
En lloc de reduir persones dels taulells i de les consultes, perquè no prescindim (només mentres duri el pla de xoc, és clar!) de directors de SAP, adjuntes, caps de gestió i serveis, administratius, tècnics de salut, d'avaluació, de qualitat, responsables de processos, de vacunes, de recerca...?
Tots ells i elles són metges, infermers i administratius que poden molt be anar a treballar a primera línia. Pel temps que duri el "pla de xoc", no n'hi ha prou amb els àmbits i els directors d'EAP? Total, si no hi ha inversions, ni formació, ni substituts... Què faran? No seríen més útils a les consultes?

Re:en temps de crisis, tots a veure pacients!

Sebas | 2011-04-01

molt em temo que part d'això ja s'està fent i malauradament el resultat és que l'ex-director de SAP, adjunt etc.. que arriba a un EAP termina desplaçant un interí de l'EAP que s'en va a l'atur, perquè si no és així no hi ha estalvi i l'objecitu en aquests moments no és la eficiència, és l'estalvi.

1 | 2 >>

Comentari nou

Informe dels resultats de l’enquesta realitzada pel pla d’Innovació en APS

Se recortan las pensiones y la sanidad para beneficiar a las privadas

Mª Jose Fdez. de Sanmamed | 2011-01-25

Lo mismo que las pensiones pasa con la sanidad: Se recorta para beneficiar a las mutuas privadas con la disculpa de la crisis.

Miren Etxezarreta, doctora en Economía por la London School of Economics y catedrática emérita de Economía Aplicada en la Universidad Autónoma de Barcelona, rechaza que haya que acometer un nuevo recorte de las pensiones. «Se hace para beneficiar al sistema privado de pensiones, que tienen un enorme poder». A su juicio, es «una estrategia diseñada por el poder económico» en la que el Gobierno español «ha obedecido». Cree que CCOO y UGT tendrían que «haber abandonado ya la mesa de negociación».
Para leer toda la entrevista:
https://www.gara.net/paperezkoa/20110115/243132/es/Las-pensiones-publicas-no-estan-crisis-no-debemos-creernos-eso

Re:Se recortan las pensiones y la sanidad para beneficiar a las privadas

Sara Ortiz | 2011-02-26

El gobierno español, el calalán y todos los demás en este país, y en el continente... llevan mucho tiempo obedeciendo al poder económico. La única diferencia que observo ahora es el absoluto descaro y la exagerada voracidad de éstos, que últimamente parece que se lo quieren quedar todo y rápido.
Nuestro "flamante" nuevo conseller no es ajeno: le ha faltado tiempo para demostrar su absoluta entrega a dicho poder. La diferencia con la anterior consellera sólo la detecto en el mayor o menor disimulo de cada uno y, quizás, en la prisa que me sugieren el Sr. Boi Ruiz con sus declaraciones. Encuentro que la respuesta ha sido más que floja por parte de los sindicatos y todos los posibles representantes nuestros, a cualquier nivel.
Me siento realmente alarmada y preocupada

Re:Re:Se recortan las pensiones y la sanidad para beneficiar a las privadas

antonio lopez | 2011-03-11

Estic d'acord amb tu,pero la nostra actitud es d'incredulitat i d'una total apatia,aquesta guerra amb les armes tradicional està perduda.Ara amencen amb una retallada tal que la sanitat quedará com era fa 30 anys i amb un deteriorament irrecuperable.Que ha passat?.Perque´permetem que aquest senyors parlin excatedra sense cap tipus d'oposició,Va enviar una carta al personal i perque no vam respondre?Perque no li varem omplir la bustia de correus?

Comentari nou

El conseller de salut recomana als catalanas que contractin una mútua privada

Mutues i sostenibilitat economica

Ramon Morera | 2011-02-21

El nostre pais te una tradicio mutual absolutament respectable, pero argumentar que son la solucio pel serveis publics no es exacte per molt motius: la principal despesa publica la genera la prestacio per IT, la farmacia i les persones amb malalties croniques o malalties greus, despeses que son assumides pel sistema public i que pertenencia a una mutua no estalvia. I si es permet la desgravacio fiscal per les despeses de les mutues es disminuirien el ingresos publics disponibles per salut.

Mutues

Lydia Riba Bellera | 2011-01-17

El cooperativisme i el mutualisme ha estat molt arrelats dins del nostre país.
Evident que el ciutadà es lliure d'escollir unes prestacions sanitàries de qualitat, en quan a ser més individualitzades, és a dir privades. De fet és una pena que un sistema sanitari públic estigui en condicions precàries, és possible que una mala gestió i un mal ús per part de tots, gestors i usuaris, la ha fet trontollar.
Si el Conseller recomana l'ús de la mútua privada, caldrà deixa clar tota una sèrie de duplicitat de serveis que es produeixen freqüentment, tipus receptes, proves i seguiment del problema de salut. Cal ajudar a l’usuari per tal de que sigui responsable. Cal que l’usuari sigui gestor de la seva salut, els professionals sanitaris només l’ajudem en aquelles situacions que ell no ho pet fer. Cal evitar que digui; COM QUE JO HO PAGO tinc dret a tot.
A banda de les compensacions que es poden oferir pels mutualistes, caldrà una millor gestió i un rigor ètic i professional. Crec que és prou difícil.


Articulo interesante de la FADSP

Mª Jose Fernandez de sanmamed | 2011-01-16

La desgravación fiscal de los seguros privados pondría en peligro la sostenibilidad del sistema sanitario, según FADSP
14/01/2011 | Leer articulo completo en es.noticias.yahoo.com

MADRID, 14 (EUROPA PRESS) - La Federación de Asociaciones para la Defensa de la Sanidad Pública asegura que la desgravación fiscal de los seguros privados reduciría los ingresos fiscales a costa de "favorecer" el aseguramiento privado y los "beneficios" de estas empresas.

el ¿nostre? conseller

Sara Ortiz | 2011-01-16

No ha necessitat de gaire temps per parlar i començar a desmuntar la sanitat publica, ja ens podem anar preparant. No crec de cap manera que aixó sigui fruit de la improvisació, aquesta gent ho tenen molt clar...i van amb pressa. Hauriem de fer algo per defensar la nostra empresa, la nostra feina i la nostra dignitat.

Re:el ¿nostre? conseller

Mireia Alberny | 2011-01-21

Estic totalment d'acord amb la Roser.... fa uns anys enrere, les coses també apuntaven cap a la potenciació de la privada en detriment de la pública, tant en el sector sanitari com en el de l'educació (ara només ensenyament)... actualment, a més, el nou govern te l'excusa perfecta... la de la crisi econòmica. Aquesta és un fet i greu, però es pot prioritzar cuidar el bé de la majoria o només el d'uns quants

Mutues privades

Joan Clotet Solsona | 2011-01-15

Estic a favor del sistema sanitari públic, però també hem de reconeixer, que el nostre sistema no en tots els casos es eficient ni equitatiu i si algú lliurement es vol gastar els diners en una assistència privada, allà ell... però en cap cas s'hauria de substituir per l'assistència pública, si no com a element complementari, en tot cas. És com si tinguessim un sistema de transport públic molt bó, no per això, cal limitar el disposar de cotxe particular.

Re:Mutues privades

Maribel Pasarín | 2011-01-17

Això va més enllà... qui tindrà interés i força per vetllar per un sistema sanitari de qualitat, si els que socialment més força tenen en moltes ocasions són les classes socials més benestants, si aquests estan més interessats en el bon funcionament de l'atenció sanitària privada?

Mútues

Albert Planes Magrinyà | 2011-01-14

En la mateixa línea que l'Honorable Conseller de Salut, en els propers dies suposo que ell mateix, o altres Consellers del Govern ens proposaran:
- Que contractem els serveis de seguretat d'una empresa privada, enlloc de confiar en els Mossos.
- Que usem les autopistes de peatge com a millor mesura per a millorar la xarxa de carreteres públiques.
- Que no escoltem Catalunya Ràdio, ni TV3 per a que, en disminuir l'audiència, es puguin millorar els seus serveis.
- Que portem els nostres fills a escoles privades com a millor mesura per a que millorin les públiques.
- Que en cas d'incendi cridem a un servei privat d'extinció per tal de que millorin les inversions ens els parcs de bombers
- ....
- Que enlloc de confiar en el nostre Govern, públic, de tots, ens en muntem un de privat, més a mida...

Responsabilitat i seny

Mª C. López | 2011-01-14

Per mantenir la qualitat i eficiencia del sistema sanitari, no crec que s'aconsegueixi aconsellan a la població que es faci d'una mutua, quan tots els profesionals que treballen a sanitat pública saben que quan augmenta la edat i les patologies sel's treuen de sobre

Re:Responsabilitat i seny

Jaume A. Giménez | 2011-01-14

El sistema sanitari és sostenible gràcies al professionalisme, entrega i exel·lència dels metges catalans i als seus sous, els més baixos d'Europa.

1 | 2 >>

Comentari nou

 

El conseller de Salut recomana que els catalans contractin una mútua per a cobrir la seva atenció sanitària. En el programa “Àgora” de TV3, de dilluns 10 de gener, el conseller de Salut ha recomanat de forma explícita i rotunda que els ciutadans de Catalunya es facin d’una mútua privada... (+)


_______________________________________________________________________________________________________________

Queixa examen concurs oposició examen DUI ICS

reflexió sobre P 2010 DUI

Raquel Coma | 2011-01-12

Bona nit, escric per mostrar el meu desacord sobre la reflexió del contingut de l'examen de la convocatòria P 2010 per DUI feta per el FoCAP, m'agradaria animar a la gent del FoCAP a analitzar , si és que encara no s'ha fet, la totalitat de l'examen. Va ser un examen amb un grau de dificultat més elevat que en altres convocatòries més recents, però on tot el què es va demanar està escrit i publicat.
Ens podem preguntar què és el que busca la nostra empresa, ICS, però creieu realment que és diferent a altres convocatòries?
Cordialment,
Raquel Coma

Comentari nou


QUEIXA EXAMEN CONCURS-OPOSICIÓ PER A PLACES DE DUI A L'ICS

És referent a un abandonament de l'examen de les oposicions  forçós el  diumenge passat,  per tenir una urgència imperiosa d'anar al lavabo donat que patia una infecció d'orina. No hi va haver manera... (+)

_______________________________________________________________________________________________________________

Atenció Primària, copagament i sostenibilitat

Sobre el copago

Mª José Fernandez de sanmamed | 2010-12-19

Me ha gustado mucho el articulo de MZ. Es muy fácil pretender recaudar más dinero cobrando por servicio, pero la evidencia dice que esto no funciona, que no reduce el uso innecesario del sistema sanitario pero en cambio crea inequidad. Adjunto esta página de la Canadian Health Services Research Foundation que se basandose en la evidencia trata de "romper mitos" y que rompe con el mito del copago y otros muchos como que la detección precoz siempre es buena. Muyyy recomendable:
USER FEES WOULD STOP WASTE AND ENSURE BETTER USE OF THE HEALTHCARE SYSTEM
https://www.chsrf.ca/PublicationsAndResources/Mythbusters/ArticleView/01-09-01/519f623f-b805-4550-93a5-648e60b8aad3.aspx

Early detection is good for everyone https://www.chsrf.ca/PublicationsAndResources/Mythbusters/ArticleView/06-06-01/e2338423-6991-472e-ae90-adf84f1e1130.aspx

Comentari nou

 

Atenció Primària, copagament i sostenibilitat (+)

_________________________________________________________________________________________________________

Cambio possible, cambio imprescindible

LISTA DE INEFICIENCIAS DEL SISTEMA

Mª Jose Fdez de Sanmamed | 2011-01-14

Yo propongo que le hagamos llegar al conseller una lista de ineficiencias del sistema por donde puede empezar para reducir gastos. Yo empiezo:
- Hacer un vademecun de medicamentos financiado y dejar fuera de la financiación los que no apoirten valor
- Eliminar estructuras trasversales como el call center de insf. cardiaca y otras unidades hospitalarias de cosas que se pueden hacer desde la primaria
- Eliminar actividades preventivas muyyy cuestionables (me han dicho que alguien relacionado con la unidad de ictus hace ECO-doppler de TSA por la calle; densitometrias........)
¿Quien sigue con la lista?

Dietista

Núria Duran | 2010-12-23

Quin paper tindran els dietistes en un futur? S'introduirà aquesta figura en l'atenció primària, ja que excepte en molts pocs caps no exisitim. I som uns professionals reconeguts q treballem especificament en l'alimentació, nutrició i dietètica, amb capacitat per a intervenir en l'alimentació d'una persona o grup sans o malats, el consell dietètic, la salut pública... I amb una bona actuació i prevenció es podria disminuir la prevalença de moltes patologies que estan en augment a la nostra societat. Gràcies

Comentari nou

 

Cambio posible, cambio imprescindible (+)

_____________________________________________________________________________________________________________

En temps de crisi, més Atenció Primària. Participa!

Participació ciutadans i professionals a Primària

Pep Martí | 2010-12-01

Proposta de dinamització dels Consells de Salut
Pep Martí. CAPS novembre 2010
Dels Consells com a instruments del CatSalut a les Comissions de Salut d’Àrees Bàsiques com a instruments de millora de l’Atenció Primària i la salut Comunitària.
Els Consells de Salut de districte de Barcelona han funcionat com a òrgans formals (reglament, ordres del dia, actes, permanents, etc) d’informació, generalment de dalt a baix, de polítiques, plans i programes de l’administració.
De composició molt heterogènia i generalment poc representativa del teixit social (per altre banda molt poc motivat i representatiu) i més presencia d’entitats proveïdores de serveis. S’han donat inclús negatives a participar d’entitats representatives veïnals.
En aquests moments podem dir, que en general, els Consells son instruments funcionals del Servei Català de la Salut que es qui porta la iniciativa i formals dels districtes. No lideren ni coordinen i en prou feina informen d’activitats de salut comunitàries dutes a terme en el seu territori, ni els problemes molt concrets de l’assistència més propera.
PROPOSTA. Caldria que els òrgans de participació de ciutadans, professionals i entitats proveïdores, sirguessin instruments de treball útils del sistema, tan exposant necessitats i demandes, com participant en la programació i coordinació les accions de salut comunitària de tots els actors implicats en un territori, millorant també la qualitat i sostenibilitat del sistema de salut.
Per que això sigui real i operatiu s’ha de donar en un nivell territorial inferior a l’actual (A Barcelona districtes amb més de 100.000 habitants) per lo qual es proposa constituir Comissions de Salut de ABS o CAPs, que després s’integrin en els Consells de Salut de districte i aquests enviïn els seus representants al Consell de Salut de ciutat.
Aquestes Comissions de Salut han de ser instruments de treball a nivell de l’atenció primària i la salut comunitària, de lideratge compartit: administració, professionals i ciutadans i dinamització per part dels responsables de salut comunitària del territori. Si en un territori ja existeix una Comissió de Salut semblant a nivell de plans de desenvolupament comunitari, llei de barris, etc, evidentment no caldrà crear-ne una altre de nou.
En aquesta Comissió hi ha d’haver-hi tots els actors que actuen en salut en un territori (de 15.000 a 25.000 habitants) i representants potents del teixit social (Primària, ASPB, serveis socials, salut mental, farmàcia, centre cívic, casals, geriàtrics i sociosanitaris, associacions cíviques importants i associacions de veïns)
Seran funcions i tasques d’aquestes Comissions tot el referent a la salut del seu territori: millora de la qualitat i sostenibilitat del sistema; vehicle de demandes, necessitats, reclamacions; participar activament en tasques de salut comunitària; implicació dels ciutadans en la cura de la seva salut i la salut de la comunitat; us racional del sistema; millora de les condicions de treball dels professionals i l’atenció i satisfacció dels usuaris, etc.
Seran funcions dels Consells de Salut de districte el recollir, treball i fer propostes tan de les aportacions de les Comissions de Salut del territori ja esmentades, com de l’administració responsable (CatSalut, ASPB, Ajuntament) Deliberar, acordar, portar a terme o proposar a nivells superiors, els acords i retornar les respostes a les Comissions de Salut.
Pensem que un implicació i corresponsabilitat del ciutadà, aliat amb els bons professionals de l’Atenció Primària i Salut Comunitària i de Salut Pública, a aquest nivell, pot ser un bon instrument d’ajuda a la millora de la salut, de la qualitat i de la sostenibilitat del sistema púbic de salut.

En temps de crisi....

Amando Martín Zurro | 2010-10-11

He llegit el document i estic d'acord amb l'anàlisi i les recomanacions però trobo a faltar una part referida a la integració de serveis en el territori (serveis comunitaris integrats) nucleats per l'atenció primària, Personalment i des del Pla d'Innovació d'AP i SC he mantingut la necessitat de que es produeixi aquesta "transversalització" dels serveis d'atenció a les persones a nivell individual i col·lectiu o comunitari, en la que conflueixin els altres serveis que s'apunten al document, però no necessariament incorporats, al menys en la seva totalitat, als centres i equips de salut. També seria important parlar de la necessitat de potenciar els processos de coordinació/integració amb els recursos de salut pública per possibilitar la generació d'una nova estratègia conjunta entre AP i SP ( la nova salut comunitària). També seria, en la meva opinió, esmentar la necessitat de reorientar les remuneracions dels professionals en funció dels resultats i la qualitat, de flexibilitzar les organitzacions dels centres i del treball....

model atenció a crònics

Santiago Marimon Suñol | 2010-10-05

sobre aquest tema recomano llegir l'article de Juan Gervas a SALUD 2000 nº 178, sept 2010

Opinion sobre el documento

Mª José Fernández de Sanmamed | 2010-10-03

Me ha gustado mucho el documento creo que es muy adecuado al momento y contexto actual y plantea propuestas "muy inteligentes".

Me gustaría añadir al punto 6 lo siguiente: que se anulen todas las formas y estructuras trasversales de atención a los pacientes crónicos (lease estructuras de gestoras de casos, call center de insuficiencia cardiaca, unidades de insuficiencia cardiaca del hospital, etc). Son estructuras que no añaden valor a la atención a los pacientes crónicos que deberian ser atendidos de forma longitudinal por sus médic@s y enfermer@s de atención primaria de referencia.
Tod@s estos profesionales sanitarios se podrian incorporar a las plantillas de atención primaria y esto reforzaria la primaria.
Saludos y que siga el debate

Comentari nou

 

Consulta el document: En temps de crisi, més Atenció Primària (+)

Tema: FORO IGUALADA

L'AP d'Igualada

FoCAP | 2010-05-04

Obrim un nou espai de debat dedicat especialment a l'AP d'Igualada, i a les noves idees brillants de gestio hospitalaria de la pròpia Atenció Primària. us animem a participar en el mateix sobre tot als professionals de la comarca i als usuaris de la mateixa

Igualada

Carrasclet | 2010-05-04

Ja es hora de que alguna cosa es mogui, aixo es una vergonya, nomes les entitats amb poder hospitalari són les que manen , estem en un punt que es millor la revolució de tota l'AP

Re:Igualada

APM | 2010-05-04

Tens tota la raó...!!!

Resposta

Montserrat Just | 2010-05-05

És una vergonya que els polítics tinguin aquest poder i que no es faci res per parar-los els peus. Sembla que visquem en un país on només hi hagin "politics", "xoriços"... i la gent que val no té dret a res.
Sí es fa alguna mena de protesta comteu amb mi

Re:Resposta

Primària | 2010-05-10

És impressionant com es polititzen les decisions i no tenen en compte els professionals. Tan important és per aquests polítics, que inflin el seu ego, només pensin en ells i no en els ciutadants, fins que... rebentin i explotin, i trenquin la màgia del que pot ser una atenció primària digna i ben feta ? Que s' ho facin mirar.. avui hi som, demà potser no... el temps ho dirà...

AP Igualada

Professional | 2010-05-06

Perquè el CatSalut ha cedit a les pressions de l'Ajuntament, que participa en el Consorci Sanitari i els ha adjudicat la gestió de l'ABS Igualada 2 en contra de l'opinió dels professionals i encara pitjor, dels ciutadans? L'Hospital d'Igualada té prou problemes econòmics, de solvència econòmica, de manca de professionals, de gestió de llistes d'espera i un llarg etc com perquè ara se'ls premii adjudicant-los la gestió de la primària cosa de la qual no en tenen ni idea.

Gestió dels EAP pels hospitals

Manel Ferran | 2010-05-06

En els ultims anys hi han hagut vidersos estudis finançats pel Departament de Salut, que no han aconseguit demostrar que la gestió de l'AP per hospitals o consorcis hospitalaris, sigui millor que la gestió des de l'ICS (en el módel en que l'AP tenia una gestió autónoma no lligada a la dels hospitals). Els estudis si que han demostrat que la gestió autónoma dels EAP model EBA genera més satisfacció entre els professionals, pèro tampoc diferencies en altres aspectes.
Malgrat aixó estem assistint en els ultims mesos a l'adjudicació per part del CatSalut de la gestió de diferents nous EAP a entitats hospitalaries. Des del Departament de Salut el missatge segueix essent que l'AP és clau i que cal potenciar-la, pèro per altre banda la realitat va cap a la supeditació absoluta dels EAP als hospitals. Igualada n'és un exemple més.
S'ha tingut en compte la opinió dels professionals ? Convertirem Catalunya en un gran Parc Hospitalari?

Re:Gestió dels EAP pels hospitals

APM | 2010-05-06

Si acabem tenint un Parc Hospitalari, acabarem tenint un veritable Parc Juràssic, perquè això de centrar l'atenció en els hospitals no és ni del segle passat...

Igualada i com tants d'altres

M.Mercè Rico | 2010-05-07

Quan els politics prenen el paper dels professionals tot acaba sent un benenfici per uns quants, sobretot per aquells que es saben moure més entre partits. Tant esperar canvis i canvis i ara l'unic que veiem és desconcert i enganys. Fins quant de temps serà així? Creure que tenen la veritat per damunt de tot es pensar que ells tenen el poder i que jo sàpiga el poder el dóna aquells que els voten.

L´AP d´Igualada

Sagrario Alia | 2010-05-07

Parece que la politica sanitaria desde hace un tiempo ha cojido la marcha del "cangrejo" y va hacia atras , y a diferencia del animal , a una velocidad que asusta . ¿ Dónde se asesoran esta mentes pensantes o cuál es el objetivo ? que se aleja tanto de lo que considerabamos una Primaria de Calidad, por la que habíamos apostado, a dónde la quieren relegar???????????????????????????''''''

Ítems: 1 - 10 de 922

Comentari nou